Loading...
Shop Online
Discover

Batavia Stad en duurzaamheid

Batavia Stad Fashion Outlet wil stap voor stap een duurzamere winkelomgeving creëren voor haar bezoekers. Met een winkelgebied van ruim 31.000 m2 kunnen we hier een grote bijdrage aan leveren. Dit doen we onder meer door ons afval te reduceren en beter te scheiden, minder water te gebruiken en minder energie te verbruiken. Bovendien vinden we het belangrijk om een positieve impact te hebben op onze natuurlijke omgeving. Zo investeren we in een rijker biodiversiteit door in en rondom de outlet fruitbomen te planten en vogelkastjes en insectenhotels te installeren.

In Batavia Stad laten wij dagelijks onze bezoekers ervaren waarom wij duurzaamheid belangrijk vinden. Dit doen we door (lokale) partners en duurzame initiatieven van onze merken een platform te bieden. Een duurzame ervaring vertaalt zich ook naar een gezonde, veilige en toegankelijke omgeving voor onze mensen. Zo is het pad in het winkelcentrum zeer breed en bevat het geen versmallingen zodat rolstoelgebruikers ons ongehinderd kunnen bezoeken. Bovendien bieden wij onze gasten met het NS-station Lelystad in de buurt en maatregelen zoals elektrische oplaadpalen een groen reisalternatief.

Samen met onze merken en gasten maken we stap voor stap duurzamer winkelen mogelijk.

No description set

No description set

No description set

DUURZAME DENIM SHOPPER

Wij van Batavia Stad hebben ons eerste eigen product, en wat voor één: de duurzame denim shopper. Het is gemaakt van jouw ingeleverde jeans, wat elke tas geheel uniek maakt.

Samen met textielinzamelaar Sympany hebben wij deze jeans in een upcycle container in het centrum verzameld. Deze ingezamelde jeans werden vervolgens door was- en stomerijdienst Dobbi gewassen voordat ze naar de duurzame textielstudio Makers Unite gaan gingen, waar ze verwerkt werden  tot duurzame denim shoppers.

Can't wait to get your hands on the best deals?

Discover

Our brandsOffersFood & drinksShop Online

Receive invitations to our special Fashion Club Events. Always be the first to know about new shops and exclusive discounts at our partners.

Become a member
Bataviaplein 60, 8242 PN Lelystad+31 (0) 320 - 292 900
Terms & ConditionsPrivacy PolicyCookie Policy

© Batavia Stad, 2024, All Rights Reserved