Loading...
Shop Online
Ontdek

Batavia Stad en duurzaamheid

Batavia Stad Fashion Outlet wil stap voor stap een duurzamere winkelomgeving creëren voor haar bezoekers. Met een winkelgebied van ruim 31.000 m2 kunnen we hier een grote bijdrage aan leveren. Dit doen we onder meer door ons afval te reduceren en beter te scheiden, minder water te gebruiken en minder energie te verbruiken. Bovendien vinden we het belangrijk om een positieve impact te hebben op onze natuurlijke omgeving. Zo investeren we in een rijker biodiversiteit door in en rondom de outlet fruitbomen te planten en vogelkastjes en insectenhotels te installeren.

 

In Batavia Stad laten wij dagelijks onze bezoekers ervaren waarom wij duurzaamheid belangrijk vinden. Dit doen we door (lokale) partners en duurzame initiatieven van onze merken een platform te bieden. Bovendien bieden wij onze gasten met het NS-station Lelystad in de buurt en maatregelen zoals elektrische oplaadpalen een groen reisalternatief.

 

Een duurzame ervaring vertaalt zich ook naar een gezonde, veilige en toegankelijke omgeving voor onze mensen. Een voorbeeld is het zeer brede pad in het winkelcentrum, zonder versmallingen, zodat rolstoelgebruikers ons ongehinderd kunnen bezoeken. Bij Batavia Stad zetten we ons in voor een cultuur waar iedereen met waardigheid en respect wordt behandeld. Daarbij streven we naar een werk- en winkelomgeving die inclusief is en diversiteit omarmt. We hanteren een zerotolerancebeleid ten aanzien van discriminatie.

No description set

No description set

No description set

DUURZAME DENIM SHOPPER

Wij van Batavia Stad hebben ons eerste eigen product, en wat voor één: de duurzame denim shopper. Het is gemaakt van jouw ingeleverde jeans, wat elke tas geheel uniek maakt.

Samen met textielinzamelaar Sympany hebben wij deze jeans in een upcycle container in het centrum verzameld. Deze ingezamelde jeans werden vervolgens door was- en stomerijdienst Dobbi gewassen voordat ze naar de duurzame textielstudio Makers Unite gaan gingen, waar ze verwerkt werden  tot duurzame denim shoppers.

Can't wait to get your hands on the best deals?

Ontdek

Onze merkenAanbiedingenEten & drinkenShop Online

Ontvang een uitnodiging voor onze speciale Fashion Club Events. Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe winkels en exclusieve kortingen bij onze partners.

Word Member
Bataviaplein 60, 8242 PN Lelystad+31 (0) 320 - 292 900
Algemene VoorwaardenPrivacybeleidCookiebeleid

© Batavia Stad, 2024, All Rights Reserved